Menura Wellness & Therapy

Pitjit (Indonesische massage)

Pitjit refleksi

 Indonesische massage 

"Pitjit refleksi" kan zeer activerend zijn, en pijnlijk. Maar kan ook op een zeer softe manier gegeven worden en je helemaal weer in balans brengen zonder pijn te voelen.

Het kan therapeutisch ingezet worden, om pijn en ziektes te bestrijden. Blokkades worden opgespoord en meridianen worden open gemaakt. Maar wordt ook gebruikt om weer balans te verkrijgen wanneer deze verstoord is en om een goede gezondheid te bevorderen. Ontspanning speelt daarbij een belangrijke rol.

Duur 60 of 90 minuten

Pitjit Muka 

IJsbollenmassage

De nieuwste massagetechniek. Door het afwisselen van warmte en kou door middel van massage en ijsbollen ontstaat er een reactie van de huid waardoor de bloedcirculatie wordt gestimuleerd en de bloedvaten en de huid samentrekken. Hierdoor wordt de huid gelift.

Doordat de huid minder vet wordt, blijft de make-up na een behandeling goed zitten. Door het gebruik van de ijsbollen glimt de huid bovendien minder.

Couperose is eveneens een goede indicatie. ‘Het zal er niet door genezen, maar wel verminderen’. In eerste instantie raad ik klanten aan wekelijks te komen. Na ongeveer 6 weken wordt het resultaat duidelijk zichtbaar. De huid kan met behandeling één keer in de maand bij gehouden worden voor een aanhoudend effect.

Voor een aanhoudend effect is het aan te raden één keer in de maand de massage te herhalen.

Klik hier om de tekst te bewerken

Pitjit Kepala (hoofdmassage)

Pitjit kepala, kan bij vele soorten hoofdpijn zoals migraine, spanningshoofdpijn en clusterhoofdpijn de pijn verminderen en zelfs preventief werken. Het is een rustige massage met de focus op het ontspannen van de spieren in de schouders, de nek en het gezicht.

Pitjit kepala, is beschikbaar voor 45 en 60 minuten.

Bij de massage van 45 minuten wordt de nek, hoofd en gezicht gemasseerd.

De massage van 60 minuten wordt aangeraden, omdat veel spieren van nek en schouders helemaal door lopen in de rug.

Omdat er veel drukpunten op het hoofd zitten, heeft deze massage effect op het hele lichaam.

Pitjit kepala:

  • Is zeer ontspannend en vermindert stress

  • Vitaliseert en maakt het hoofd helder
  • Zorgt dat je je beter kunt concentreren
  • Verbetert de bloedcirculatie
  • Helpt bij aanwezigheid van hoofdpijn en migraine
  • Bevordert de nachtrust
  • Stimuleert de haargroei

Boek nu

Pitjit dengan djiwaku

Van jongs af aan ben ik bekend met de pitjit/pijat (massage) uit Indonesië, wat onderdeel van mijn opvoeding was. Deze massage is traditioneel door gegeven via mijn voorouders uit Wahaai (Ceram, Maluku).

Sinds kort ben ik erachter gekomen dat de manier van masseren vanuit mijn Djiwa (ziel) komt. Soms kom ik in trance terwijl ik masseer en voel dan haarfijn aan wat iemand mankeert en heal dan met mijn innerlijke kracht (Tenaga Dalam). 

Daarom beveel ik een ieder aan deze massage te boeken en mijn handen en gevoel het werk te laten doen.

duur 90 minuten/ 120 minuten

0