Menura Wellness & Therapy

Auriculotherapie "ooracupunctuur of ooracupressuur"

Ooracupunctuur

Auriculo, de ‘westerse’ ooracu-punctuur, is begin jaren ’50 van de vorige eeuw ontwikkeld door de Franse arts dr. Paul Nogier.

Deze arts ontdekte dat het hele menselijke lichaam als het ware geprojecteerd is op de oorschelp: specifieke punten corresponderen met specifieke organen en systemen. Behandeling gebeurt door de reflexpunten van het uitwendige oor te masseren, door kleine verblijfsnaalden te gebruiken die een paar dagen blijven zitten.

Uit onderzoek is gebleken dat ooracupunctuur een effectieve manier is om chronische en acute pijn te verlichten. Ooracupunctuur is ook ondersteunend bij het afkicken van verslavingen en bij het verbeteren van verschillende gemoedstoestanden (angstklachten, depressies, somberheid etc....)

Ooracupunctuur te gebruiken bij:

klachten van het bewegingsapparaat, zoals RSI- klachten, hernia, ischias, spit, nek- en schouderklachten. Bij acute pijn bvb. veroorzaakt door een val. 

Er zijn diverse mogelijkheden om de punten te stimuleren. Het kan met o.a. acupunctuurnaalden, maar ook d.m.v. acupressuur. Bij de ooracupunctuur gebruik ik acupunctuurnaalden en verblijfsnaalden.

En voor kinderen met angst voor naalden heb ik een minipleister met een magneetballetje of acupressuur. Ook deze gaan op een of meerdere acupunctuurpunten op en in de oorschelp.

De acupressuur is een behandeling die u zelf thuis kunt toepassen. Ik zet een minipleister met een hard zaadje (vaccaria) van 1 mm. op een of meerdere acupunctuurpunten op en in de oorschelp. De pleister is nauwelijks zichtbaar en blijft ook na het douchen, vaak een week zitten. De bedoeling is dat u minimaal 5 keer per dag, lichte druk uitoefent met een vinger op de pleister.

Een mooie en krachtig werkende ‘doe het zelf ‘ therapie, zonder bijwerkingen.

This site uses Google reCAPTCHA technology to fight spam. Your use of reCAPTCHA is subject to Google's Privacy Policy and Terms of Service.

Thank you for contacting us. We will get back to you as soon as possible
0